رفتن به مطلب

ترفندهای جستجو در گوگل


پست های پیشنهاد شده

سلام به کاربران پرستاشاپی! با آموزش مبحث سئو سری هشتم در خدمت شما هستیم!

 

همان‌طور که می‌دانید این روزها بسیاری از کاربران به اینترنت دسترسی دارند، اما با وجود این، برخی از آنها بخوبی می‌توانند پاسخ بسیاری از نیازهای خود را از اینترنت دریافت کنند و برخی دیگر حتی نمی‌توانند یک سوال ساده را در اینترنت جستجو کنند و پاسخ آن را بیابند!

 

به‌نظر شما مشکل این افراد در چیست، آیا اینترنت آنها مشکلی دارد یا آن‌طور که باید نمی‌توانند از اینترنت کمک بگیرند؟

 

پاسخ به این پرسش ساده است! عده زیادی از کاربران با فنون جستجوی اینترنتی آشنا نیستند و به‌همین دلیل نمی‌توانند از اینترنت آن‌طور که شایسته است کمک بگیرند. در مقابل این دسته از کاربران، افراد دیگری نیز وجود دارند که آنچنان در استفاده از موتورهای جستجو مهارت دارند که براحتی و در مدت زمانی بسیار کوتاه به نتیجه مطلوبشان می‌رسند.

 

آیا می‌دانید جستجوی حرفه‌ای در اینترنت یک شغل به‌شمار می‌رود و می‌تواند یکی از راه‌های کسب درآمد باشد؟ دوست دارید با همان سرعتی که موتورهای جستجو به جستجو در میان میلیاردها رکورد اطلاعاتی می‌پردازند، نتیجه مطلوبتان را پیدا کنید؟ با رعایت فنون جستجو و توجه به نکات و ترفندهای جستجو در گوگل می‌توانید در کمترین زمان، بهترین و نزدیک‌ترین نتیجه را از جستجوی خود دریافت کنید.

 

جستجوی ساده

 

جستجو در گوگل ساده است! مهم‌نیست به دنبال چه چیزی هستید. اگر مبتدی هستید، کافی است پس از مراجعه به سایت گوگل (www.google.com)

 

عبارت مورد جستجو را به هر زبانی که دوست دارید در کادر جستجو وارد کرده و کلید اینتر را فشار دهید تا فهرست نتایج در اختیار شما قرار گیرد.

 

کلمات وبی را جستجو کنید

 

شاید بسیاری از شما با کلمات وب آشنا نباشید، اما آن دسته از کاربرانی که حرفه‌ای از اینترنت استفاده می‌کنند، با بسیاری از اصطلاحات رایج در محیط وب آشنایی دارند. به‌عنوان مثال اگر قصد دارید موزیک جدیدی را از اینترنت دانلود کنید چنانچه نام موزیک را در کادر جستجو وارد کنید هر نوع اطلاعات مربوط به آن را در فهرست نتایج مشاهده خواهید کرد، اما اگر از کلماتی همچون «دانلود» و «لینک مستقیم» نیز در عبارت جستجوی خود کمک بگیرید، مطمئنا بسیاری از نتایج، مربوط به لینک‌های دانلودی از موزیک مورد نظر خواهد بود. سعی کنید با وبگردی بیشتر در اینترنت با کلمات وب آشنا شده و در جستجوهای خود به‌جای کلمات رایج از اصطلاحات رایج در صفحات وب استفاده کنید.

 

جستجوی عین کلمات

 

گاهی اوقات ممکن است قصد داشته باشید عین یک کلمه را جستجو کنید. به‌عنوان مثال با تایپ عبارت انجمن پرستاشاپ فارسی ممکن است سایت انجمن پرستاشاپ فارسی به‌عنوان نخستین نتیجه در اختیار شما قرار گیرد و در ادامه آن نیز نتایجی مرتبط با کلمه پرستاشپ یا انجمن را مشاهده کنید، اما اگر قصد دارید همه نتایج شامل کل عبارت انجمن پرستاشاپ فارسی باشد، ‌باید عبارت مورد جستجو را میان گیومه قرار دهید.

 

به‌عبارت دیگر برای جستجوی عین کلمات ‌باید آن را به صورت «انجمن پرستاشاپ فارسی» در کادر جستجو وارد کنید.

 

جستجو در یک سایت

 

یکی از مشکلات بسیاری از وبلاگ‌ها، نداشتن قابلیت جستجوست. همچنین ممکن است بخواهید عملیات جستجو را در یک سایت یا در مجموعه‌ای از سایت‌ها با یک وجه مشترک اجرا کنید. در این شرایط می‌توانید در پایان عبارت جستجو، از:​Site کمک بگیرید.

 

در مقابل این عبارت می‌توانید دامنه یک سایت یا پسوند سایت‌ها را وارد کنید. به‌عنوان مثال برای جستجوی عبارت قالب در انجمن پرستاشاپ فارسی می‌توانید از عبارت زیر کمک بگیرید:

 

قالب site:presta-shop.ir

 

همچنین اگر قصد دارید این عبارت را فقط در سایت‌های با دامنه ir یا edu جستجو کنید می‌توانید از عبارت site:ir یا site:edu کمک بگیرید.

 

جستجوی یک فرمت خاص

 

اگر قصد دارید مقاله‌ای را در فرمت pdf جستجو کنید یا به‌دنبال یک مقاله در فرمت doc مربوط به نرم‌افزار واژه‌پرداز Word هستید، به‌جای آن‌که از عبارات بیهوده همچون مقاله…. به فرمت word و…. استفاده کنید، پیشنهاد می‌کنیم از:​filetype کمک بگیرید.

 

برای استفاده از این قابلیت ‌باید پس از تایپ عبارت مورد جستجو، عبارت:​filetype را وارد کرده و در مقابل آن فرمت مورد نظرتان را وارد کنید.

 

به‌عنوان مثال برای جستجوی مقاله‌ای در رابطه با تلویزیون‌های Led به فرمت doc از عبارت زیر استفاده می‌شود:

 

About Led tv filetype:doc

 

به جای filetype هم میشه از ext هم استفاده کرد

 

مثل ext:pdf

 

بودن یا نبودن در نتایج جستجو

 

دوست دارید روش تهیه املت با گوجه‌فرنگی را در اینترنت جستجو کنید؟ یا شاید برعکس، قصد دارید روش تهیه املت بدون گوجه‌فرنگی؟ چنانچه قصد داشته باشید کلماتی الزاما در نتایج جستجوی شما وجود داشته باشند، می‌توانید آنها را بین دو علامت گیومه قرار دهید. همچنین چنانچه بخواهید برخی کلمات در نتایج جستجوی شما وجود نداشته باشند، ‌باید پیش از آنها علامت « ـ » را قرار دهید.

 

دو عبارت زیر را در گوگل جستجو کنید تا تفاوت میان این دو روش جستجو را مشاهده کنید:

 

۱‌ـ‌ روش تهیه املت «گوجه»

 

۲‌ـ‌ روش تهیه املت ـ گوجه

 

جستجوی صفحات مشابه

 

اگر در حین وبگردی از یک سایت خوشتان آمده و دوست دارید سایت‌های مشابه آن را نیز مشاهده کنید، می‌توانید از گوگل کمک بگیرید.

 

با وارد کردن عبارت :related و پس از آن تایپ نشانی سایت یا لینک مورد علاقه خود، فهرستی از سایت‌های مشابه با آن در اختیار شما قرار خواهد گرفت. به‌عنوان مثال چنانچه به انجمن پرستاشاپ ( انگلیسی ) علاقه دارید، می‌توانید با جستجوی عبارت زیر، فهرستی از سایت‌های مشابه آن را نیز مشاهده کنید:

 

related:prestashop

 

جستجو در رنج قیمت

 

به‌دنبال تلویزیونی در محدوده قیمت ۵۰۰ هزار تا ۸۰۰ هزار تومان هستید؟ آیا می‌دانید برای مشخص کردن محدوده‌ای از اعداد در گوگل ‌باید از دونقطه پشت سر هم «..» کمک بگیرید؟ به‌عبارت دیگر برای جستجو بین محدوده ۵۰۰ هزار تا ۸۰۰ هزار ‌باید از عبارت زیر استفاده کنید:

 

۵۰۰۰۰۰٫٫۸۰۰۰۰۰

 

جستجوی زمان و آب‌وهوا

 

اگر همین حالا می‌خواهید بدانید ساعت در ژاپن چند است، می‌توانید در گوگل عبارت time japan را جستجو کنید.

 

همچنین برای مشاهده وضع آب‌وهوا در هر نقطه‌ای از دنیا نیز می‌توانید از عبارت Weather کمک بگیرید. به‌عنوان مثال جستجوی Weather kish وضع آب‌و‌هوای کیش را در اختیار شما قرار خواهد داد.

 

جستجو با Goggles

 

جستجو توسط تصاویر تهیه شده از دوربین تلفن‌های همراه نیز یکی از روش‌های جستجو در گوگل است. برای استفاده از این قابلیت در تلفن‌های همراه

 

مجهز به سیستم‌عامل اندروید، نرم‌افزار Google Goggles را اجرا کنید و در آی‌فون نیز پس از اجرای نرم‌افزار جستجوی گوگل، گزینه

 

Goggles را انتخاب کنید. در ادامه با استفاده از دوربین تلفن همراه یک عکس از موضوع موردنظر خود تهیه کرده و منتظر بمانید تا عملیات جستجو آغاز شود!

 

طلوع آفتاب، غروب آفتاب

 

زمان طلوع و غروب آفتاب برای مسلمانان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. اگر می‌خواهید بدون هیچ نرم‌افزار اضافه و بدون استفاده از سرویس‌های سایت‌های مختلف، زمان طلوع و غروب آفتاب در شهرهای مختلف دنیا را مشاهده کنید، می‌توانید از عبارت sunrise و sunset کمک بگیرید.

 

برای مشاهده زمان طلوع و غروب آفتاب در تهران می‌توانید عبارات زیر را در کادر جستجو وارد کنید:

 

Sunrise Tehran

 

Sunset Tehran

 

Sunrise تهران

 

Sunset تهران

 

در پایان توجه شما را به چند نکته درباره جستجوگر گوگل جلب می‌کنیم:

 

1 : گوگل از بسیاری از غلط‌های تایپی صرف‌نظر خواهد کرد و املای درست کلمات را برای شما جستجو می‌کند

 

(در صورتی که اصرار داشته باشید املای غلط یک کلمه جستجو شود نیز می‌توانید آن را انجام دهید)

 

2 : گوگل به بزرگی یا کوچکی حروف حساس نیست

 

3 : گوگل هنگام جستجو از نشانه‌ها و علامت‌ها (@#%^*()=[]|) صرف‌نظر می‌کند

 

منبع با کمی ویرایش

لینک به دیدگاه
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

در حال بارگذاری


  • کاربران آنلاین در این صفحه

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.

×
×
  • اضافه کردن...